2021 Thajský černý čaj s kokosem, badyánem, citrónem a čili - bio

Neohodnoceno
 
Efekt lupa
 
  • 1 z 3

černý čaj s kokosem, kořením a citrónem, 50 g, Thajsko, minimální trvanlivost do 18.09.2024

Dostupnost Skladem
149 Kč    
Kód produktu 307
Značka NepustilTea-original
Kategorie thajské blendy (s ovocem, bylinami apod.)
 

Thajský černý čaj s kokosem, badyánem, citrónem a čili - bio

(Thai Coconut Shlightly Spicy Tea)
"lehký kokosový čaj složený z pražených plátků kokosu, drceného badyánu, s kousky biocitrónu, vlásků čili papriček a drobných lístků černého biočaje - komplikovanější blend s jemnou chutí kokosovo-badyánovo-citrónovou a lehoučkým pálivým dozvukem"

čaj umí: text v přípravě
čaj vás zaujme:
text v přípravě
čaj je vhodné pít:
text v přípravě

(obrázek v přípravě)

jak čaj vnímám a používám
"Blendy mají svůj zvláštní půvab, hlavně ty povedené. Miluju kokos a pražený obzvláště. Neváhal jsem proto zařadit tento čaj (směs) do nabídky. Též proto, že jde o bio kvalitu všech ingrediencí. Omamná kokosovo-citrusová vůně, jemná chuť a nepatrná pálivost (díky čili vláskům) mi navozuje úžasný klid a pohodu. Čaj si připravuju ve skle. S velkou oblibou kousky citrusů a kokosu vyjídám. A taky si čaj sladím :-)..., a někdy dost :-(."
(ZN, 28.12.2019)


(obrázek v přípravě)

původ: Thajsko, provincie Chiang Rai
hmotnost (netto): 50 g (±5 %)
datum výroby: 18.09.2021
minimální trvanlivost do: 18.09.2024
typ čaje: blend pravého čaje, koření a ořechů (čisté přírodniny, bez aromat, konzervantů a barviv)
složení: 90 % pravý čaj-list, 10 % koření a ořechy-drcený badyán, citronová kůra, chilli a pražený kokos)
balení: třívrstvý - opakovatelně použitelný - sáček se zipem
bio (mimoevropská) certifikace: TH-BIO-152-THAILAND (Organic Thailand - thajské bio, USDA ORGANIC - bio USA), kokos - DE-ÖKO-01

(obrázek v přípravě)

doporučená příprava:
1 polévková lžíce na 250 ml vroucí vody, luhovat v uzavřené konvičce (inertní materiál - porcelán, sklo) min. 5 minut a slít
- horký nálev sladit sušenou třtinovou šťávou
- zchladlý nálev (pod 43°C) osladit kvalitním medem
počet nálevů: 1
- jelikož jsou kokosové plátky plné tuku, je na hladině čaje jemný mastný film, což je OK
mám nejraději:
nálev oslazený medem, nalitý na led a doplněný bílým portorickým rumem :-) = připravím si nálev dle výše doporučené přípravy ale neslévám jej a nechám vše v konvičce zchladnout abych mohl - při správné teplotě - přidat med, oslazený nálev naliju (přes jemné sítko) do sklenek s velkými kostkami ledu, kde byl již schován krapet bílého rumu ...no, někdy víc :-)

(obrázek v přípravě)

můj známý čajman (čajový teoretik a praktik Dr. Teaman, TeaDr.) mi sdělil následující neopomenutelné informace:
"Ovoňování, aromatizování a ochucování čajů je prastarou technikou, která využívá schopnost čaje absorbovat (pohlcovat, nasávat) různé vůně a příchutě. Pokud má výrobce záměr čaj ovonět, ochutit a ochucující (ovoňovací) složky v něm nechat, vznikají rozličné blendy (směsi) čaje s bylinami, kořením, květy rostlin, ovocem apod. Samozřejmě je potřeba vědět, které věci k sobě pasujou a které nikoliv! Některé ingredience se mohou svými projevy podporovat, jiné kombinace dokonce vylučovat. Jsou to kouzla a věčná alchymie. :-)."

na "tea párty" (tajný extratip Dr. Teamana):
 "text v přípravě"

(obrázek v přípravě)

více informací o čaji

suchý čaj: kokosově-citrusově vonící směs přírodních surovin
nálev: tmavší nálev (dle doby luhování) krásně voní, nehořkne a chutná po ingrediencích, zejména praženém kokosu
vyluhovaný list: text v přípravě
odměření: 1 vrchovatá čajová lžička = cca (text v přípravě) čaje, jedna vrchovatá polévková lžíce = cca (text v přípravě)
doporučení dle bylinářské literatury: alespoň 4 hrnky za týden (ideálně 2 hrnky denně - MUDr. Bukovský - Plán B)
další označení čaje: Thai Coconut Shlightly Spicy Tea
zařazení dle české vyhl. č. 330/1997 Sb.: pravý čaj - čaj černý

(obrázek v přípravě)

ingredience: lze sladit či přidat mléko, smetanu
tea pairing: hodí se k jakémukoliv jídlu, po jídle i jen tak (doporučuju)
aspekt: jang (zahřívající, uzemňující)
šarže: N/A
kvalita sběru a zpracování: ruční sběr čaje a mechanizované zpracování, ruční míchání
​kvalita dle členění v e-shopu: NepustilTea-original
kultivar čajovníku: ásámský (thajsky: ใบเมี่ยง, Bai Ming)
trvanlivost: střední
ledový čaj: velmi vhodný - zkuste silný nálev dochutit (například sezónním ovocem, čekankovým sirupem) a přelít přes kostky ledu střední velikosti (příklady)

(obrázek v přípravě)

možné působení pravého čaje na zdraví (neschválená zdravotní tvrzení dle "on hold seznamu", stav k 01.03.2020):
(černý čaj, citronová tráva - text v přípravě)
Zdravotní účinky čaje (jež nejsou publikovány v "on hold seznamu") nelze na tomto místě uvést. Výslovně to zakazuje Nařízení Evropského Parlamentu a Rady č. 1924/2006 ze dne 20. prosince 2006 s účinností od 14. 12 2012. Prodejce nesmí u doplňků stravy a potravin (kam léčivé rostliny patří) uvést jakákoliv tzv. "zdravotní tvrzení" kromě těch, která schválí přímo Evropská Komise nebo Evropský úřad pro bezpečnost potravin. Proto najdete kompletní informace o působení čaje (nebo jeho složek) jinde (internet, blog apod.).
podobný čaj: -
čaj najdete: v degustační sadě thajských čajů č. x (v přípravě)

(obrázek v přípravě)