1998 Anhua Shi Liu Liang Cha - archiv
Popis
1998 Anhua Shi Liu Liang Cha - archiv
(Huan Juan Tea (...a dle hmotnosti viz níže) - NepustilTea-archiv)
"unikátní lisovaný čaj z čínského Chun-nanu, od Anhua Tea Factory"
"Tmavý čaj (Hei Cha) lisovaný do tvaru válce a speciálně balený v přírodních materiálech (rozbalen a nařezán), díky dlouhému zrání se uvnitř čaje utvořili zárodky ušlechtilé plísně Aspergillus cristatus („Zlaté květy“), které způsobují jedinečnou chuť a vzhled čaje."
(ZN, 16.06.2022)
Shi Liu Liang Cha (také nazývaný jako Hua Juan Tea) se vyrábí v různých hmotnostech:
Qian Liang Cha = 36,25 kg
Bai Liang Cha =3,625 kg
Shi Liu Liang Cha = 0,5 kg (originální formát tohoto čaje)
Shi Liang Cha = 0,3625 kg
více informací o čaji
původ: Čína, provincie Chun-nan (Hunan, Húnán), okes Anhua
hmotnost (netto): cca 50 g (±5 %) - čaj je rozřezán na kousky tvaru "puku" a každý kus má mírně jinou hmotnost, celková cena bude vypočítána dle skutečné hmotnosti vybraného kusu a vzájemně odsouhlasena (základní cena za 50 g je 1980 Kč)
datum výroby: 1998 (použitý materiál sklizně 1997)
minimální trvanlivost do: neomezeno-archiv
typ čaje: čínský tmavý čaj (hei-cha) lisovaný do tvaru válce a speciálně balený v přírodních materiálech
složení: 100 % čistý pravý čaj-list, části flešů
další označení čaje: Shi Liu Liang Cha apod.
zařazení dle české vyhl. č. 330/1997 Sb.: pravý čaj - čaj zelený
balení: třívrstvý, opakovatelně použitelný sáček se zipem
bio certifikace: necertifikováno
doporučená konzumace dle bylinářské literatury, bylinářů a znalců: alespoň 4 šálky za týden, ideálně 2 hrnky denně (MUDr. Bukovský - Plán B)
suchý čaj: text v přípravě
nálev: text v přípravě
vyluhovaný list:
doporučená příprava: do malé (cca 150 - 180 ml) vyhřáté konvičky vložte cca 6 g čaje, přelijte vroucí vodou a ihned slijte, (tzv. oplachovací nálev), první nálev luhujte 30 až 60 sekund, další nálevy podle chuti kratší a pak delší dobu, použijeme vždy vroucí vodu
počet nálevů: přes 8 nálevů
možná alternativní příprava: použijte větší množství čaje pro vyšší počet nálevů, čaj pak v dalších nálevech jen vroucí vodou "prolévejte"
aspekt: lehce jangový až neutrální
kvalita dle členění v e-shopu: NepustilTea-archiv