2022 Brazilské Mate TERERE
Popis
Brazilské Mate TERERE
(Verdelandia Terere Pure Leaf)
"listové s minimálním podílem větviček a bez prachu, čímž je velmi vhodné pro přípravu za studena jako terere (tereré)"
"Maté připravené za studena (tj. luhované ve studené vodě, v ledu, ledovou tříští...) je skvělým nápojem pro léto a teplé dny. Zjistil jsem, že záleží na postupech luhování, jeho délce a konkrétním druhu maté. Nefermentované matéčka jsou pro přípravu "za studena" ideální... Jde jen o mechanicky podrcenou (nařezanou) a usušenou bylinu. Nálev za studena je jiný než zhotovený teplou vodou - lze to poznat hned. Na první napití."
(ZN, 25.06.2022)
"Brazilci pijí tereré se vším možným - používají různé byliny, citrusy, lesní ovoce... Velmi populární je ananas. Ledově vychlazené tereré nesmí chybět na žádné pláži!"
"Verdelandia LTDA je tradiční rodinná firma, která jako první začala balit maté vakuově. Působí ve státě Paraná od roku 1985 a kromě tereré vyrábí i tradiční chimarrao. Firma aplikuje udržitelné pěstební postupy - zejména investuje do opětovného zalesňování a výsadby nových stromků cesmíny."
více informací o čaji
původ: Brazílie, stát Paraná
hmotnost (netto): 50 g (±5 %)
datum výroby: 02.06.2022
minimální trvanlivost do: 02.06.2025
typ čaje: bylina Yerba maté (lat. Ilex paraguariensis), cesmína paraguajská
složení: 100 % čistý drcený list pravý čaj-list
další označení čaje: Verdelandia Terere Pure Leaf
zařazení dle české vyhl. č. 330/1997 Sb.: -
balení: třívrstvý, opakovatelně použitelný sáček se zipem
bio certifikace: necertifikováno
doporučená konzumace dle bylinářské literatury, bylinářů a znalců: -
suchý čaj: -
nálev: žlutozelený, sytosti dle doby luhování a množství použité byliny, chuť bylinná nasládlá bez větší hořkosti
vyluhovaný čaj: -
doporučená příprava: 4-8 g (1-2 vrchovaté čajové lžičky) čaje vsypte do vyhřáté konvice (0,5 l), zalijte více zchladlou vodou (70-80 °C) a luhujte 3 minuty (první nálev), další nálevy déle s použitím teplejší, případně horké vody
počet nálevů: 1-3
tip na alternativní přípravu: čaj je možno luhovat ve studené vodě přes noc (ve skleněné nádobě, v chladu / lednici), doporučuji vyzkoušet 8 g čaje na 1 litr vody a množství čaje nebo objem vody pak doladit dle vlastních chuťových preferencí na "sílu" výluhu
aspekt: -
kvalita dle členění v e-shopu: NepustilTea-standard
článek o "Yerba Maté"