Thajský zelený jasmínový čaj / Thai Green Jasmine Tea 2020 / TWIGS
unikátní archivní čaj složený z částí flešů - větviček, minima lístků a celých sušených květů jasmínu; ručně sbíraný a zpracovaný, ideální pro přípravu v menší konvičce na víc nálevů; čaj umí: velmi svěží a voňavé nálevy s notnou dávkou jasmínových tónů a minimem kofeinu; čaj zaujme: vzhledem, výkonem, chutí; čaj je vhodné pít: kdykoliv pro povzbuzení a probuzení; původ: sev. Thajsko; hmotnost (netto): 25 g; min. trvanlivost do konce: neomezeno (archiv) (3)
Kategorie: | thajské čaje zelené |
---|
PŘÍPRAVA ČAJE
jde o archivní čaj, jehož příprava je variabilní a záleží jen na vás, jak jej otestujete; nejvhodnější je metoda Gong Fu Cha, jež se přo přípravu uleželých čajů běžně používá (2), konvičku volte co nejmenší
PÁROVÁNÍ ČAJE S JÍDLEM (TEA PAIRING)
čaj se hodí k rýži, nudlím a obecně k asiijským jídlům (5), zkuste jej k zeleninovým koláčům nebo poctivému francouzskému kiši, zajímavý je k bílé čokoládě (1)
VÍCE O ČAJI
manufakturní - ručně vyrobený - zelený čaj s jasmínovými květy vzniklý vytříděním kvalitního jasmínového čaje, pochází z sevorethajské provincie Chiang Rai a trhán byl list ásámských klonů čajovníků
CO V ČAJI HLEDAT?
jemné tóny stárnoucího čaje v symbióze s hladivou notou jasmínu (4)
POZNÁMKY/ODKAZY
(1) Párování čaje s jídlem - 01
(2) bez čichátek, příklad přípravy: 4 g čaje na 100 ml mírně zchladlé vody (90 °C), luhování 10/ 6/10/10/15 sekund)
(3) raritní čaje z archivu (NepustilTea-archiv) jsou určeny nejen pro znalce, ale i pro kohokoliv, kdo chce čaje víc poznat - například porovnávání letitých (dobře skladovaných) čajů s čerstvými apod.; zkoumáním "starých" čajů lze získat nenahraditelnou zkušenost, jak se konkrétní čaj léty vyvíjí a jak s ním lze zacházet
(4) popis neberte jako dogma, záleží jak čaj uděláte (!) a na vašem vnímání, můžete klidně v čaji najít jiné tóny, chuťové noty, vůně a dozvuky...
(5) dle východního pojetí tento čaj podporuje trávení a "spaluje" tuky
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.