2018 Thai Black Dragon Oolong Tea - bio - archive

unikátní thajský několikrát pečený oolong; čaj ručně sbíraný a zpracovaný, bio, ideální pro přípravu metodou Gong Fu Cha; čaj umí: neobvyklé, chuťově neotřelé nálevy s malým množstvím kofeinu; čaj zaujme: chutí, výkonem; čaj je vhodné pít: kdykoliv a zejména při kontemplaci; původ: Thajsko, hmotnost (netto) 50 g; min. trvanlivost do: neomezeno (archiv) (3)

Kód: 555
359 Kč

PŘÍPRAVA ČAJE

jde o polozelený čaj ("oolong"), jehož příprava je variabilní a záleží jen na vás, jak jej otestujete; vhodná je metoda Gong Fu Cha (2), kdy lze získat víc nálevů a čaj dokonale poznat; zkusit můžete přípravu v jednom větším šálku či běžném hrnku

párování čaje s jídlem (TEA PAIRING)

čaj se hodí k jakémukoliv "hutnějšímu" jídlu či opravdové bílé čokoládě (1), ovšem s ohledem na raritnost je dobré si jej napřed vychutnat bez jídla

VÍCE O ČAJI

manufakturní - ručně vyrobený - čaj z Chiang Rai, podle taiwanského vzoru; více oxidovaný (40 a více %) a pečený oolong (4); kultivar no.17; tmavý suchý list rolovaný do drobných pevných pravidelných kuliček; větší míra oxidace i následné pečení dává čaji jiskrnou barvu, příjemnou pečenost a dlouhou dochuť (ovocné a karamelové tény s dřevito ořechovými tóny

POZNÁMKY/ODKAZY

(1) Párování čaje s jídlem - 01
(2) Gong Fu Cha (například: 150-200 ml, vroucí voda, luhování 30, 40, 60 a 90 sekund)
(3) raritní čaje z archivu (NepustilTea-archiv) jsou určeny nejen pro znalce, ale i pro kohokoliv, kdo chce čaje víc poznat - například porovnávání letitých (dobře skladovaných) čajů s čerstvými apod.; zkoumáním "starých" čajů lze získat nenahraditelnou zkušenost, jak se konkrétní čaj léty vyvíjí a jak s ním lze zacházet
(4) Thajské oolongy

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola