Vietnamský červený divoký čaj / Lai Chau Hong Tra 2022 / PRIMITIVO

unikátní vietnamský divoký černý čaj ručně sbíraný a zpracovaný, přirozeně bio, ideální pro přípravu metodou Gong Fu Cha; čaj umí: krásné nálevy s tóny exotického ovoce a dostatkem kofeinu; čaj zaujme: chutí, výkonem, vzhledem; čaj je vhodné pít: kdykoliv, zejména při kontemplaci a dostatku času; původ: sev. Vietnam, hmotnost (netto) 50 g; min. trvanlivost do: neomezeno (archiv) (3)

Kód: 1573
366 Kč

PŘÍPRAVA ČAJE

jde o červený ("černý"), jehož příprava je variabilní a záleží jen na vás, jak jej otestujete; vhodná je metoda Gong Fu Cha (2), kdy lze získat víc nálevů a čaj dokonale poznat; zkusit můžete přípravu v jednom větším šálku, běžném hrnku i menší konvičce

PÁROVÁNÍ ČAJE S JÍDLEM (TEA PAIRING)

čaj se hodí k jakémukoliv "hutnějšímu" jídlu, sladkým zákuskům či opravdové bílé čokoládě (1), ovšem s ohledem na jeho úžasné projevy je dobré si jej napřed vychutnat bez jídla

VÍCE O ČAJI

manufakturní - ručně vyrobený - červený čaj "Lai Châu Hồng Trà 2022" pochází z provincie Lai Châu, okresu Phong Thổ; jde o velmi pěkně zpracovaný čaj trhaný na jaře 2022 z divoce rostoucích (nepopsaných) kultivarů pralesních čajovníků ("primitivo"); čaj má zajímavé vůně připomínající exotické ovoce a rozkvetlý prales severního Vietnamu; dochuť je dlouhá a sládnoucí; pohraniční oblast Phong Thổ má kolem 8 000 starých čajovníků, soustředěných v obcích Mồ Sì San, Sì Lở Lầu, Pa Vây Sử, Tung Qua Lìn, Sin Suối Hồ a Hoang Thèn - které tak tvoří lokalitu s největším počtem starých čajovníků v provincii Lai Châu

CO V ČAJI HLEDAT?

tóny exotického ovoce, medu, sladkost, plnost a dlouze se vyvíjející dochuti (4)

POZNÁMKY/ODKAZY

(1) Párování čaje s jídlem - 01
(2) Gong Fu Cha (například: 6 g čaje na 100 ml vroucí vody, luhování 40, 20, 30, 40, 60 sekund)
(3) raritní čaje z archivu (NepustilTea-archiv) jsou určeny nejen pro znalce, ale i pro kohokoliv, kdo chce čaje víc poznat - například porovnávání letitých (dobře skladovaných) čajů s čerstvými apod.; zkoumáním "starých" čajů lze získat nenahraditelnou zkušenost, jak se konkrétní čaj léty vyvíjí a jak s ním lze zacházet
(4) popis neberte jako dogma, záleží jak čaj uděláte (!) a na vašem vnímání, můžete klidně v čaji najít jiné tóny, chuťové noty, vůně a dozvuky...

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola