Čínský červený čaj / Jin Hou Cha 2024 / "zlatá opice"
úžasný čínský červený čaj složený výhradně z dvou lístků, čaj patřící do první padesátky nejslavnějších čínských čajů, ručně sbíraný a zpracovaný, ideální pro přípravu metodou Gong Fu Cha i konvičku; čaj umí: plné silnější nálevy s dostatkem kofeinu; čaj zaujme: chutí, výkonem, vzhledem; čaj je vhodné pít: kdykoliv, zejména při práci ale i při snění; původ: Čína; hmotnost (netto) 50 g; min. trvanlivost do konce: 10/2028
Kategorie: | čaje černé (červené) |
---|
PŘÍPRAVA ČAJE
jde o červený ("černý"), jehož příprava je variabilní a záleží jen na vás, jak jej otestujete; vhodná je metoda Gong Fu Cha (2), kdy lze získat víc nálevů a čaj dokonale poznat; zkusit můžete přípravu v jednom větším šálku, běžném hrnku i konvičce (5)
PÁROVÁNÍ ČAJE S JÍDLEM (TEA PAIRING)
čaj se hodí k jakémukoliv "hutnějšímu" jídlu, sladkým zákuskům či opravdové bílé čokoládě (1)
VÍCE O ČAJI
manufakturní - ručně vyrobený - červený čaj "China Yunnan JIN HOU (GOLDEN MONKEY)" pochází z provincie Jün-nan, oblasti Lincang; jde o velmi pěkně zpracovaný čaj trhaný na jaře 2024 ve formuli T+1
CO V ČAJI HLEDAT?
tóny čokolády, tipsovost, náznaky exotického ovoce, medu, mandlí, nasládlost, plnost a dlouze se vyvíjející dochutě (4)
POZNÁMKY/ODKAZY
(1) Párování čaje s jídlem - 01
(2) Gong Fu Cha (například: 6 g čaje na 100 ml vroucí vody, luhování 40, 20, 30, 40, 60 sekund)
(3) raritní čaje z archivu (NepustilTea-archiv) jsou určeny nejen pro znalce, ale i pro kohokoliv, kdo chce čaje víc poznat - například porovnávání letitých (dobře skladovaných) čajů s čerstvými apod.; zkoumáním "starých" čajů lze získat nenahraditelnou zkušenost, jak se konkrétní čaj léty vyvíjí a jak s ním lze zacházet
(4) popis neberte jako dogma, záleží jak čaj uděláte (!) a na vašem vnímání, můžete klidně v čaji najít jiné tóny, chuťové noty, vůně a dozvuky...
(5) konvička: 7-9 g, přelít 0,6 l vroucí vody, luhovat cca 3-4 minuty (dle chuti), možno opakovaně zalít a luhovat déle
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.