2022 Korejské Gjokuro (GYOKURO) z ostrova Jeju - bio

Neohodnoceno
 
Efekt lupa
 
  • 1 z 3

korejský unikátní zelený čaj svěžích projevů z ostrova Jeju, 25 g, min. trvanlivost do konce: 04/2024

Dostupnost Vyprodáno
99 Kč    
Kód produktu 708
Značka NepustilTea-standard
Kategorie veškeré zboží v e-shopu
 

Korejské Gjokuro (GYOKURO) z ostrova Jeju - bio

(Korea Jeju Island (Bio/Organic) GYOKURO - NepustilTea-standard)
"unikátní korejský zelený čaj z první jarní sklizně (Ujeon, Shincha), zpracovaný tradiční metodou s použitím "zabití zeleně" pomocí horké páry a tvarování za sucha na horkých pánvích, často zvaný jako "nefritová rosa"


"Setkání s korejskými čaji je pro mě vždy příjemné. Jsou to totiž čaje velmi pečlivě zpracované a mají v sobě něco čínského i japonského zároveň. Vždyť jejich historie je Čínou ovlivněna a je delší než historie čajů japonských. Gjokuro z malého ostrova Jeju (na jihu od korejského poloostrova) se pyšní pěkným listem a silnějším nálevem. Je vyráběn podobně jako čaje japonské s prvky čínských postupů. Čaj mě velmi povzbuzuje a unáší do nebeských výšin."
(ZN, 05.06.2020)

P10100~4

P1A504~1

Ostrov Jeju je velmi malý (zhruba eliptického tvaru - 80 km × 40 km), vulkanického původu s dominantou sopky Hallasan, vysoké 1950 m, zahrnuje hlavně holocénní vulkanické horniny (lávové proudy, pyroklastické horniny apod.) a je tedy z geologického pohledu ostrovem velmi mladým! Má přezdívku "korejská Hawai". Díky vulkanické půdě a subtropickému podnebí je tento ostrov ideálním místem pro pěstování čaje.

P138EB~1

více informací o čaji

původ: Jižní Korea, ostrov Jeju
hmotnost (netto): 25 g (±5 %)
datum výroby: 2022 (sklizeň před 20. dubnem)
minimální trvanlivost do konce: 04/2024
typ čaje: prvosklizňový korejský zelený čaj
složení: 100 % čistý pravý čaj-list
další označení čaje: Korea Jeju Island (Bio/Organic) GYOKURO
zařazení dle české vyhl. č. 330/1997 Sb.: pravý čaj - čaj zelený
balení: třívrstvý, opakovatelně použitelný sáček se zipem
bio certifikace: CZ-BIO-004 (Zemědělská produkce mimo EU)
doporučená konzumace dle bylinářské literatury, bylinářů a znalců: alespoň 4 šálky za týden, ideálně 2 hrnky denně (MUDr. Bukovský - Plán B)
suchý čaj: lesklý, plochý, tmavěji zelený list svěží trávové vůně
nálev: svěže bylinný a UMAMI, výrazné trávové chuti s pevným tělem a dlouhou hořkosladkou dochutí, chladnutím se zakaluje, velmi povzbudivý (!)
vyluhovaný čaj: měkký, svěže zelený list vhodný ke konzumaci
doporučená příprava: použijte 6 g čaje na 300 ml více zchladlé vody (kolem 75° C), luhujte 2 minuty (dle chuti), zalijte opakovaně (stejnou a pak teplejší vodou)
tip na alternativní přípravu: přiměřené množství čaje vložte do většího šálku, zalijte zchladlou vodou, postupně upíjejte a vodu dolévejte; pro takovou přípravu je ideální čínský zakrytý šálek (šálek s pokličkou) zvaný Cha-wan; použijte teplejší vodu a kratší časy luhování, např. první nálev 30 s a další nálevy zhotovte jen prolitím čaje či luhujte méně než 30 s; z čaje lze připravit jeden silný nálev s velkým množstvím kofeinu a tříslovin; luhujte větší množství čaje ve studené vodě alespoň dvě hodiny, ideálně pak přes noc (ve sklenici, v chladničce), dostanete velmi zajímavý nápoj pro celodenní popíjení; připravte si korejské gjokuro v ledu (metoda "shinobi-cha") = vytvořte v konvičce 0,6 l (Jana) vrstvu ledu (z drobných ledových kostek nebo úlomků, ne tříště) zasypte led čajem a postup opakujte až zaplníte celou konvičku, jak bude led odtávat, vznikne na dně konvice úžasná čajová esence, tu opatrně slévejte
aspekt: silně jinový čaj
kvalita dle členění v e-shopu: NepustilTea-standard