2022 Japonská kokeiča (KOKEICHA)

Neohodnoceno
 
Efekt lupa
 
  • 1 z 11

japonský zelený čaj speciálně zpracovaný s velkým množstvím kofeinu, hodí se k celodennímu pití, 50 g, minimální trvanlivost do: 01.09.2025

Dostupnost Skladem
159 Kč    
Kód produktu 921
Značka NepustilTea-original
Kategorie Čaje a byliny odjinud
 

Japonská KOKEIČA (KOKEICHA)

"skvělý čaj z kategorie tzv. dále zpracovaných japonských čajů, s extrémním obsahem kofeinu a tudíž povzbudivou silou podobnou mačče"

jak čaj vnímám a používám:
"Japonskou kokeiču si připravuji pro povzbuzení. Jde totiž o čaj s extrémním obsahem kofeinu. Čajový prach (pečlivě tříděný, jež vzniká při výrobě zelených čajů) je smíchám s rýžovou tekutinou (působí jako lepidlo) a protlačován speciálními síty a okamžitě sušen. Čaj mi nejvíc chutná s rýží, jen tak - jednoduše upravenou. Například obohacenou jen vaječným svítkem a lehce okořeněnou solí a čerstvými bylinkami. Při luhování nechávám čaj v nálevu a dolévám horkou vodou. Čaj mě baví pro svou výkonnost a úspornost! Nemusím s ním nijak šetřit a místo trápení jediného nálevu si udělám radši čaj čerstvý..."

NepustilTea.cz_DobreCaje.cz_japonska_kokiecha_1160x206_b_01

doporučená příprava: zarovnanou polévkovou lžíci (7-8 g) čaje, zalijte lehce zchladlou vodou (0,5 l) a luhujte krátce (cca 30 s), slijte a zalijte znovu  - dle chuti, později teplejší vodou34 (i více podle způsobu přípravy, zejména rychlosti slévání a množství čaje)

NepustilTea.cz_DobreCaje.cz_japonska_kokiecha_1160x206_b_02

tip na alternativní přípravu: 1-3 polévkové lžíce čaje luhujte v 1 litru studené vody, alespoň dvě hodiny (v chladu), ideálně pak přes noc v lednici
ledový čaj: pro přípravu ledového čaje nálev šokově zchlaďte ledem (tj. běžným způsobem připravený silný čaj nalijte na led), dochuťte dle potřeby zdravým sladidlem apod., díky síle a povzbudivosti je čaj vynikajícím základem pro koktejly a long drinky

NepustilTea.cz_DobreCaje.cz_japonska_kokiecha_1160x206_b_03

více informací o čaji

původ: Japonsko, prefektura Šizuoka
hmotnost (netto): 50 g (±5 %)
datum výroby: 01.09.2022 (se suroviny sklizené v 04/2022)
minimální trvanlivost do: 01.09.2025
typ čaje: japonský zelený čaj speciální (tzv. "dále zpracovaný čaj")
složení: 98 % tříděná listová drť  - čajovník pravý, 2 % škrob z lepkavé rýže
další označení čaje: Japan KOKEICHA, "špagetový čaj"
zařazení dle české vyhl. č. 330/1997 Sb.: pravý čaj - čaj zelený
balení: třívrstvý, opakovatelně použitelný sáček se zipem
bio certifikace: necertifikováno
doporučená konzumace dle bylinářské literatury, bylinářů a znalců: alespoň 4 šálky za týden, ideálně 2 hrnky denně (MUDr. Bukovský - Plán B)
párování s jídlem (Tea Pairing): hodí se k asijské kuchyni - jakékoliv rýži a rýžovým pokrmům, k suši, vařeným rybám, mušlím, rizotům, ale i k těstovinám a kozím sýrům
suchý čaj: čajový list je natolik zvláštní, že jej hned poznáte, voní svěže, podobně jako zelený čaj
nálev: žlutý, velmi aromatický, silný s velmi dlouhou dochutí, najdeme tóny umami
vyluhovaný čaj: měkký, "rozbředlý", použitelný do salátu, jogurtu, smoothie apod.
aspekt: jinový čaj
kvalita dle členění v e-shopu: NepustilTea-original

VÍTE, ŽE...

Kokeiča - text v přípravě...

NepustilTea.cz_DobreCaje.cz_japonska_kokiecha_1160x206_b_021