2022 Cejlonský vysokohorský bílý čaj - bio

Neohodnoceno
 
Efekt lupa
 
  • 1 z 17

velmi jemný cejlonský bílý čaj z vysokohorských poloh, výjimečný čaj pro milovníky jemných bílých čajů s dlouhou výdrží a zajímavých dochutí, 25 g, min. trvanlivost do 06.08.2024

Dostupnost Skladem
319 Kč    
Kód produktu 894
Značka NepustilTea-archiv
Kategorie Čaje a byliny odjinud
 

2022 Cejlonské stříbrné jehly - bio

(Ceylon Highlands White Tea)
"špičkový čaj z hor Srí Lanky, ručně pečlivě sbíraný, složený pouze s tipsů (vrcholových nerozvinutých lístků - pupenů) (3)"

"S cejlonským bílým čajem jsem se setkal před mnoha lety a velmi mě zaujal svou výdrží, jež je větší než u podobných čajů čínských..."
(ZN, 28.08.2022)

cejlonske-stribrne-jehly-NepustilTea.cz-DobreCaje.cz-1160x206-b-01

více informací o čaji

původ: Srí Lanka (Cejlon)
hmotnost (netto): 25 g (±5 %)
datum výroby: 06.08.2022
minimální trvanlivost do: 06.08.2024 (reálně déle - archiv)
typ čaje: bílý čaj vysokohorský tipsový
složení: 100 % tips (1. nerozvinutý list fleše)
další označení čaje: Ceylon Organic Silver Tips, "cejlonské stříbrné jehly"
zařazení dle české vyhl. č. 330/1997 Sb.: čaj pravý - zelený čaj (2)
balení: třívrstvý, opakovatelně použitelný sáček se zipem
bio certifikace: LK-BIO-149
doporučená konzumace dle bylinářské literatury, bylinářů a znalců: alespoň 4 šálky za týden, ideálně 2 hrnky denně (MUDr. Bukovský - Plán B)
aspekt: slabý jin
kvalita dle členění v e-shopu: NepustilTea-archiv

cejlonske-stribrne-jehly-NepustilTea.cz-DobreCaje.cz-1160x206-b-02

doporučená příprava: jednu pol. lžíci čaje vložte do střední konvičky (0,6 l) a zalévejte několikrát vroucí vodou, slévejte jej dle chuti a postupně dobu luhování prodlužujte, čaj se luhuje velmi zvolna (1)
počet nálevů:
 1-6 (i více podle doby luhování)
tip na alternativní přípravu:
 zkuste několikahodinové luhování ve studené vodě (ideálně v lednici, ve skleněné nádobě, přes noc, 1-2 pol. lžíce čaje 0,5 l vody) nebo vložit přiměřené množství čaje do jediného většího šálku (případně zhongu), nálev postupně upíjet a vodu dolévat

cejlonske-stribrne-jehly-NepustilTea.cz-DobreCaje.cz-1160x206-b-03

(1) záleží na kvalitě vody (čerstvost, tvrdost apod.), množství čaje, velikosti konvičky a subjektivní chuti - doporučuji experimentovat - používat co nejmenší nádobí a připravovat co nejméně nálevu, doporučené doby luhování lze upravit podle požadavku na jemnost, resp. sílu nálevu - list čaje se vyčerpává velmi pomalu
(2) česká legislativa pojem bílý čaj nezná :-(
(3) produkce podobných čajů patří do 5 % z celkového množství čaje, jež na Srí Lance vyprodukuje, jde o čaje vzácné raritní a (bohužel) i značně drahé