2021 Japonská sakurača (SAKURACHA)

Neohodnoceno
 

velmi zajímavý nečaj z Japonska "sakurača", pro nálevy bez kofeinu, 25 g, min. doba trvanlivosti do: 25.05.2024

Dostupnost Skladem
480 Kč    
Kód produktu 870
Značka NepustilTea-archiv
Kategorie čaje a byliny odjinud
 

JAPONSKÁ SAKURAČA (SAKURACHA)

(Sakura Cha)
"listy japonské divoké třešně zpracované jako oolong - pro bezpočet bezkofeinových nálevů"

"Nečaj s velmi neobvyklou chutí a vůní po višních mě opakovaně fascinuje! Je to zřejmě tím, že miluju višně a v čajovém nálevu sakurači jsou jakoby zaklety. I přes výraznou chuť a vůni je čaj velmi jemný, s nádechy třešňového dřeva a pecek. Obvykle jej připravuji v co nejmenší konvičce, kterou naplním zcela a zalévám mnohokrát vroucí vodou. Nálevy se - podobně jako u oolongů - postupně mění, višňové tóny však zůstávají až téměř do konce!"
(ZN, 15.08.2022)

více informací o čaji

původ: Japonsko
hmotnost (netto): 25 g (±5 %)
datum výroby: 25.05.2021
minimální trvanlivost do: 25.05.2024 - reálně neomezeno (archiv)
typ čaje: bylinný ("nečaj", japonský speciální čaj - list sakury)
složení: 100 % čistý list stromu
další označení čaje: Japan Sakuracha, Sakuracha Tea
zařazení dle české vyhl. č. 330/1997 Sb.: -
balení: třívrstvý, opakovatelně použitelný sáček se zipem
bio certifikace: necertifikováno
doporučená konzumace dle bylinářské literatury, bylinářů a znalců: není stanoveno - dle chuti
suchý čaj: volné, dlouhé, do smotků rolované hnědé až hnědozelené listy se sladkou květinově višňovou vůní
nálev: světle žlutý, jiskrný s plnou, sladkou chutí (hladká, kulatá, bez svíravostí) divokých višní + velmi dlouhý, nasládlý, višňový chuťový dozvuk, bez kofeinu
vyluhovaný čaj: rozměklý avšak tužší, rozvinutý , převážně celý list
doporučená příprava: cca 1-3 g čaje na 200 ml vody  (1 polévková lžíce = cca 1 g), možné schéma luhování: 100 °C/60 s; 100 °C/30 s; 100 °C/30 s a posléze déle - dle chuti (1)
počet nálevů: 1-5 (i více podle množství použitého listu a velikosti konvičky)
tip na alternativní přípravu: zkuste několikahodinové luhování ve studené vodě (ideálně v lednici, ve skleněné nádobě, přes noc, 1-2 polévkové lžíce čaje na 0,5 l vody) nebo vložit 1-2 smotky čaje do jediného většího šálku (případně zhongu), nálev postupně upíjet a vodu dolévat
aspekt: jang
kvalita dle členění v e-shopu: NepustilTea-archiv

(1) záleží na kvalitě vody (čerstvosti, tvrdosti apod.), množství čaje, velikosti konvičky a subjektivní chuti - doporučuji experimentovat - používat co nejmenší nádobí a připravovat co nejméně nálevu, doporučené doby luhování lze upravit podle požadavku na jemnost, resp. sílu nálevu - list čaje se vyčerpává relativně pomalu

japonska-sakura-cha-NepustilTea.cz-DobreCaje.cz-1160x206-b-01

japonska-sakura-cha-NepustilTea.cz-DobreCaje.cz-1160x206-b-02

japonska-sakura-cha-NepustilTea.cz-DobreCaje.cz-1160x206-b-03