2022 Cejlonské modré jehly - bio

Neohodnoceno
 

neobvykle zpracovaný cejlonský polozelený čaj s tóny čajů bílých i černých, 25 g, min. trvanlivost do 01.08.2025

Dostupnost Skladem
269 Kč    
Kód produktu 882
Značka NepustilTea-archiv
Kategorie polozelené (oolong)
 

2022 Cejlonské modré jehly - bio

(Ceylon Organic Blue Nettle Tea)
"velmi neobvyklé zpracování čaje ze Srí Lanky"

"Spíš bych tento čaj označil za smotky než "jehly", vzniká totiž ručním smotáváním vlhkých čajových lístků..."
(ZN, 26.08.2022)

cejlonske-modre-jehly-NepustilTea.cz-DobreCaje.cz-1160x206-b-011

více informací o čaji

původ: Šrí Lanka (Cejlon)
hmotnost (netto): 25 g (±5 %)
datum výroby: 24.08.2022
minimální trvanlivost do: 24.08.2026 - reálně neomezeno (archiv)
typ čaje: polozelený čaj (oolong)
složení: 100 % čistý list
další označení čaje: Ceylon Organic Blue Nettle Tea, Ceylon Idulgashinna Blue Nettle BIO - OOLONG
zařazení dle české vyhl. č. 330/1997 Sb.: pravý čaj - čaj polofermentovaný
balení: třívrstvý, opakovatelně použitelný sáček se zipem
bio certifikace: LK-BIO-149 (mimoevropská)
doporučená konzumace dle bylinářské literatury, bylinářů a znalců: alespoň 4 šálky za týden, ideálně 2 hrnky denně (MUDr. Bukovský - Plán B)
aspekt: jang
kvalita dle členění v e-shopu: NepustilTea-archiv

cejlonske-modre-jehly-NepustilTea.cz-DobreCaje.cz-1160x206-b-02

doporučená příprava:
 1 čajový tvar (smotek) vložte do střední konvičky (0,6 l) a zalévejte několikrát vroucí vodou, čaj se postupně rozvíjí, slévejte dle chuti (1)
počet nálevů:
 1-6 (i více podle doby luhování)
tip na alternativní přípravu:
zkuste několikahodinové luhování ve studené vodě (ideálně v lednici, ve skleněné nádobě, přes noc, 1 smotek čaje na 0,5 l vody) nebo vložit 1 smotek do jediného většího šálku (případně zhongu), nálev postupně upíjet a vodu dolévat

cejlonske-modre-jehly-NepustilTea.cz-DobreCaje.cz-1160x206-b-03

(1) záleží na kvalitě vody (čerstvosti, tvrdosti apod.), množství čaje, velikosti konvičky a subjektivní chuti - doporučuji experimentovat - používat co nejmenší nádobí a připravovat co nejméně nálevu, doporučené doby luhování lze upravit podle požadavku na jemnost, resp. sílu nálevu - list čaje se vyčerpává velmi pomalu