Bulletproof káva - jak na ní...

Bulletproof káva je označována jako "neprůstřelné kafe" :-)


Tuto jedinečnou kávu [baletprůf kofí] s ghí s MTC olejem a carem si připravuji každý den. Je součástí mého přerušovaného půstu (IF 18/6), dělá mi velmi dobře a zamezuje hladu. Obvykle ji piju ráno po sedmé hodině a odpoledne po čtvrté. Pokud mám čas, připravuji ji nejen z čisté vody ale též z nálevu jiaogulanu, hořkého melounu nebo vědeckého čaje gabaronu. Káva tím dostává jiný chuťový nádech a ještě se znásobí její blahodárné účinky. Nejraději mám jakoukoliv dobrou robustu, jež je čokoládová. V nouzi používám i arabicu. Poslední dobou si dělám vlastní blendy různých robust nebo z kombinací arabiky a robusty. Kávu melu čerstvou a připravuji v espresso konvičce (se závažím!). 

Postup:
1. 500 ml silné kávy (většinou robusta  nebo kombinace robusty a arabiky, bio)
2. zhruba velkou lžíci (i víc) bio másla (resp. bio ghí, pokud mám)
4. polévkovou lžíci "nekávy" CARO
5. 3-4 lžíce kokosového mléka (vysoký podíl tuků)
6. MTC olej - min. polévková lžíce
7. rozmixuju ponorným mixérem nebo v Nutribulletu a uložím do termosky

Mým novým objevem je Bulletproff Tea, kde místo kafe používám thajský mletý zelený čaj v bio kvalitě :-). Doporoučuji vyzkoušet!

Postup:
1. 

text v přípravě