2010 Shu Pu-Erh San Cha Tea - archiv NepustilTea.cz
zástupce středních tříd dobře fermentovaných puerů s hrubším listem, čaj poskytuje vyvážený zemitý (až sládnoucí) nálev, má nízký obsah kofeinu a na žaludek působí jako balzám...původ: Čína, provincie Jün-nan
hmotnost (netto): 50 g
balení: třívrstvý - opakovatelně použitelný - sáček se zipem
datum výroby: 2010
minimální trvanlivost do: neomezeno
doporučená příprava:
1 - 2 čajové lžičky čaje vložte do malé (dobře vyhřáté) konvičky (150-200 ml) a zalijte vroucí vodou, tento první nálev ihned vylijte, čímž čaj propláchnete, další nálevy zhotovte podobně, slévejte rychle (po 15 - 30 sekundách) rovnou do šálků, zhotovíte několik nálevů (silných či slabších dle doby luhování)
tip na alternativní přípravu:
čínská metoda Gong Fu Cha (bez čichacích šálků)
kompletní přehled shu Pchu-erů v e-shopu