2009 Pu-Erh Feng Qing Shu Golden Buds - archiv - 12 g
aromatický, speciálně fermentovaný sypaný puer z tipsů (nerozvinutých mladých listů), jež byl "kvašen" více jak 70 dnů po napěchování do pytlů (bežně se čajový list fermentuje kolem 45 dnů a volně ložen); výsledkem neobvyklého postupu je zajímavá barva, vůně suchého listu a jedinečné nálevy
původ: Čína, provincie Jün-nanminimální trvanlivost do: neomezeno (archiv)
hmotnost (netto): 12 g
kvalita: NepustilTea-standard
certifikace: -
balení: třívrstvý - opakovatelně použitelný - sáček se zipem
doporučená příprava:
do malé (cca 150 ml) vyhřáté konvičky vložte alespoň 6 g čaje, přelijte vroucí vodou a ihned slijte (= oplachovací nálev, jež se nepije), nechte zvlhčený čaj "odpočívat" cca 1-2 minuty, dále probuzený čaj zalévejte vroucí vodou a luhujte krátce (15-45 sekund), nálev vždy slijte přes jemné sítko a pijte lehce zchladlý, opakujte několikrát s tím, že dobu luhování prodlužujte a čaj zalévejte vroucí vodou
výkonnost: 5 a více nálevů podle množství čaje, velikosti konvičky a teploty vody
více o čaji:
v nálevu se čaj projevuje zvláštní medovostí a lze najít plno neobvyklých tónů (cukrová třtina, oříškové máslo, jedlé kaštany...), s čajem zacházíme jako s běžným sypaným puerem; osobně doporučuji co nejmenší konvičku a co nejvíce čaje, vroucí vodu a velmi krátké nálevy...
vyrobeno: 2009
kompletní přehled shu Pchu-erů v e-shopu